Schutter Heythuysen zou slachtoffer zijn van afpersing door Satudarah

19 feb 2016, 15:43 Nieuws
motorcycle 1148963 1920
LEUDAL - Er komt langzaamaan steeds meer duidelijkheid over de aanleiding voor het schietincident in Heythuysen , in november vorig jaar.
Frank T. en zijn vriendin hadden in 2012 in de Staatsloterij een half miljoen gewonnen, maar besloten dat uit veiligheidsoverwegingen stil te houden voor de buitenwereld. Dat is klaarblijkelijk niet helemaal gelukt.
Kalasjnikov
Tussen augustus 2013 en mei 2014 volgden een overval, intimidaties en afpersing elkaar in rap tempo op. Het stel werd gedwongen veel af te staan, zo meldt Dagblad De Limburger vanochtend. Een bedrag van 130.000 euro, sieraden, een boot, een Rolex en een Mercedes zouden verloren zijn gegaan aan motorclub Satudarah, of in ieder geval aan mensen met connecties met die club. Dat kwam allemaal gisteren naar voren in de rechtbank van Roermond. Het koppel werd door de politie beschermd en dook regelmatig onder in hotels. Toch ging het mis, toen T. vorig jaar vanuit zijn huis aan de Tienderweg in Heythuysen met een pistool schoot op een auto. Hij was doodsbang geweest, verklaarde T., omdat één van de ongewenste bezoekers met een kalasjnikov op straat stond.
Noodweer
Ondanks het feit dat T. zelf geen onbekende is binnen het criminele circuit, werd hij gisteren weer vrijgelaten uit de cel waarin hij sinds 8 november vertoefde. Of het schot dat hij op de auto van de bezoekers loste iemand geraakt heeft, is niet bekend. De ongewenste visite sloeg immers op de vlucht. Het OM is van mening dat Frank T. schuldig is aan poging tot doodslag en eist 15 maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. De advocaten van T. houden het op noodweer. 'Deze verdachte is zelf ook niet van onbesproken gedrag en laat, ook in deze zaak, het achterste van de tong niet zien' zei de officier van Justitie.
De uitspraak van de rechtbank is over veertien dagen.