Intimiderende 'klussende' Ieren slaan toe in Ittervoort

31 aug 2018, 15:12 Nieuws
question mark 2546103 1920
ITTERVOORT - Niet voor het eerst proberen Ierse 'klusjesmannen' in deze regio mensen een oor aan te naaien.
De mannen belden donderdagmiddag rond 16.00 uur met een kletsverhaal aan bij een woning in Ittervoort. Ze zouden door de gemeente zijn ingehuurd om de rommel op te ruimen na bestratingswerkzaamheden, zo meldt 1Limburg.
Drankjes
Er zou slechts een 'kleine vergoeding gevraagd worden, maar nog voor dat er van overeenstemming sprake was waren de hogedrukspuiten al in werking. De 'klusjesmannen' maakten verder schaamteloos onuitgenodigd gebruik van toilet en drankjes uit de koelkast. Na ongeveer anderhalf uur kwamen drie mannen met de rekening: 3000 euro. Toen de bewoner weigerde dat bedrag te betalen, begonnen de mannen hem te bedreigen.
Pinautomaat
Eieren voor z'n geld kiezend, ging de bewoner op weg naar de pinautomaat, maar ondertussen belde het slachtoffer 112. De onderhandelingen werden onder toeziend oog van de politie voortgezet. Die adviseerde het slachtoffer een 'schappelijk bedrag' te betalen voor het werk. Het probleem voor de politie is namelijk dat de oplichters wel werk doen, voordat ze een exorbitant bedrag vragen. Daarmee is het een civielrechtelijke zaak. De politie waarschuwt mensen dan ook om vooral om 'goede afspraken' te maken als zulke klusjesmannen zich melden. Als je al met ze in zee zou gaan.