N280 bij Leudal miljoenen duurder dan gepland

01 sep 2018, 8:50 Nieuws
input
LEUDAL - De aanleg van de nieuwe N280 bij Leudal zou miljoenen euro's duurder uit vallen dan oorspronkelijk gepland. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat in het ontwerp moet worden geschrapt.
Het zou gaan om een overschrijding van tegen de zes miljoen euro. Exclusief een nieuwe brug over het kanaal bij Kelpen-Oler stond er in eerste instantie 75 miljoen euro op de begroting. Gedeputeerde Eric Geurts (PvdA) bevestigde die cijfers tegenover Dagblad De Limburger.
Gevoelig
Een gevoelige kwestie, aangezien de gemeenteraad van Leuda tegen het plan stemde omdat de weg te dicht bij de kern van Baexem komt te liggen. Uiteindelijk besloot de raad met frisse tegenzin 3,8 miljoen mee te betalen, op voorwaarde dat al dit geld alleen naar extra’s gaat waar de inwoners langs de weg baat bij hebben. Daarbij moet worden gedacht aan fietstunnels, aansluitingen en verbindingen.
Schrappen
Nu lijkt het er dus ineens op dat de provincie het met het huidige budget niet gaat redden. Er wordt onderzocht of er bespaard kan worden op het ontwerp. Op de vraag of dit betekent dat extra’s zoals tunnels en aansluitingen weer worden geschrapt, zei Geurts dat dit niet de intentie is. 'Maar het kan wel een gevolg zijn.'
Meevaller
Een optie zou kunnen zijn om de meevaller van zes miljoen bij de aanbesteding van de N280 Roermond, over te hevelen naar Leudal. Maar de provincie houdt die miljoenen ook graag achter de hand voor onvoorziene omstandigheden. De kans dat ook de aanbesteding in Leudal een stuk goedkoper uitvalt, acht de gedeputeerde klein.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…