Woonwagenbewoners in gesprek met burgemeester Verhoeven

29 jan 2019, 8:49 Nieuws
foto burgemeester arno verhoeven met afgevaardigden woonwagengemeenschap
LEUDAL - De afgelopen maanden hebben twee beleidsmedewerkers van de gemeente Leudal een woonwensenonderzoek uitgevoerd onder de bewoners van alle woonwagenlocaties in de gemeente.
De medewerkers zijn met de bewoners in gesprek gegaan om de behoefte aan standplaatsen inzichtelijk te krijgen, de woonwensen te bespreken en ook de verdere situatie in beeld te brengen. De gesprekken vonden plaats na protestacties van woonwagenbewoners het afgelopen najaar.
Maandag brachten bewoners van de woonwagengemeenschap een bezoek aan burgemeester Arno Verhoeven, voor verder overleg. De uitkomsten van de gesprekken moeten, samen met het 'Beleidskader gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid' van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de basis vormen voor het opstellen van een nieuw woonwagenbeleid in Leudal. 'We blijven in gesprek met de woonwagenbewoners over de voortgang van het proces', aldus een beleidsmedewerker.
Eerste stappen
Burgemeester Arno Verhoeven: 'De gesprekken met de bewoners verlopen positief. Men is bereid mee te werken en mensen begrijpen ook dat de vele uitdagingen niet in één dag op te lossen zijn. De eerste stappen zijn in ieder geval gezet, door met elkaar het gesprek aan te gaan en te blijven. Alleen zo kunnen we toewerken naar een woonwagenbeleid, waar iedereen zijn bijdrage aan heeft kunnen leveren.'