Demonstratie woonwagenbewoners: vreedzaam protest

Foto: Facebook

LEUDAL – Op social media waren de voorbereidingen te volgen voor de demonstratie die woonwagenbewoners dondermiddag in Leudal hielden.

Met spandoeken en de caravans trok men naar het terrein achter de Jumbo in Heythuysen, aan de Burgemeester Janssen van Sonlaan. Zo’n dertig woonwagenbewoners bezetten het stuk grond, dat door de gemeente Leudal te koop is gezet.

Koffie
Met de demonstratie vragen de woonwagenbewoners aandacht voor het tekort aan standplaatsen in Leudal. Het was een rustig en vreedzaam protest. Medestanders was dan ook gevraagd  geen troep te maken en het netjes te houden.  ‘De koffie staat klaar’ zo viel vooraf onder meer te lezen. Of de provinciale pers daar gebruik van gemaakt heeft is niet bekend, maar in ieder geval konden de demonstranten ook via de camera’s van L1 hun wensen en zorgen duidelijk maken.


Jaar

De demonstranten hebben aangegeven dat ze blijven staan tot ze een nieuwe standplaats krijgen. ‘Al duurt het een jaar’ zo konden de journalisten optekenen. Wethouder Walraven gaf gisteren al aan dat de gemeente maandag in overleg zal treden over de situatie. De zaak valt inmiddels overigens onder de portefeuille van burgemeester Arno Verhoeven, maar die heeft momenteel vakantie. ‘De veranderende beleidskaders en de uitspraken van de ombudsman en het College voor de Rechten van de Mens scheppen verwachtingen’ zei Walraven. ‘Dat is voor ons aanleiding om te kijken in hoeverre we het beleid moeten bijstellen.’

Reacties

article
14804
Rustig verlopen demonstratie woonwagenbewoners
LEUDAL – Op social media waren de voorbereidingen te volgen voor de demonstratie die woonwagenbewoners
https://leudal.nieuws.nl/2018/10/11/demonstratie-woonwagenbewoners-kom-massaal-bewaar-vrede/
2018-10-11T11:48:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/10/11114533/Clipboard011.jpg
Arno Walraven, Burgemeester Arno Verhoeven, College voor de Rechten van de Mens, demonstratie, discriminatie woonwagenbewoners, Nationale Ombudsman, oproep, Overleg, Protest, protestactie, rust bewaren, social media, voorbereidingen, vrede, woonwagenbewoners
Nieuws