Banen op de tocht door faillissement groothandel

21 aug 2018, 18:47 Nieuws
ikea 2714998 1920
HAELEN/VENLO - Door een faillissement van groothandel Clayre en Eef dreigt ontslag voor 72 mensen.
Het in 1994 opgerichte bedrijf heeft het hoofdkantoor in Haelen. Het faillissement werd dinsdag uitgesproken, zo meldt Dagblad De Limburger.
Accessoires
Clayre en Eef heeft een grote vestiging op Flora Trade Parc in Venlo. Daar staat een mega-inkoopboulevard voor onder meer bloemisten, tuincentra, cadeauwinkels en woondecoratiezaken. Clayre & Eef richtte zich dan ook op onder meer op accessoires voor wonen, tuin en artikelen als verlichting, meubels en mode.
De curator onderzoekt de kansen voor een doorstart om zoveel mogelijk banen te behouden. De bedrijfsactiviteiten gaan vooralsnog gewoon door. Een terugval in de omzet is volgens de curator een belangrijke verklaring voor het faillissement. 'Deze omstandigheid heeft geleid tot liquiditeitsproblemen. Er was een geldtekort' zei hij tegen het dagblad. Betalingen bleven uit, waarna inkoopgoederen uit China in de havens geblokkeerd werden. Volgens de curator waren de aandeelhouders niet bereid financieel bij te springen.
Jaarrekeningen
Volgens de jaarrekeningen verliepen de zaken in 2015 en 2016 nog zeer voorspoedig. In beide jaren boekte het bedrijf een netto-omzet van een kleine 9 miljoen euro en werd in beide jaren bijna anderhalf miljoen euro nettowinst behaald. Vorig jaar ging het fout. De omzet daalde naar 7,6 miljoen euro, terwijl de winst slechts 1175 euro bedroeg.