Verdachte van moord op Nicky in april nog in Simpelveld gezien

22 aug 2018, 18:24 Nieuws
naamloos 1
HEIBLOEM/SIMPELVELD - De 55-jarige Jos Brech, die verdacht wordt van de moord op Nicky Verstappen, is afgelopen april nog in Simpelveld gezien. Dat zegt een oude buurvrouw tegen het ANP.
Ze vertelt over een 'nogal onopvallende man' die nog geen 100 meter verderop woonde in de Haembuckerstraat. Volgens het Openbaar Ministerie was het laatste teken van leven van de man in februari.
Einzelgänger
Waarschijnlijk was Brech in Simpelveld omdat zijn moeder toen net was overleden. In april is hij als vermist opgegeven bij de politie. Brech woonde ten tijde van de dood van Nicky in 1998 met zijn moeder in Simpelveld. 'Hij liep altijd met een fotocamera over zijn schouder bij ons langs. Hij had eigenlijk met niemand contact. Was echt een einzelgänger', aldus de buurtbewoonster.
Akelig idee
Een winkelmeisje van een supermarkt heeft als kind op de creche gezeten waar Brech toen werkte, vertelt de nu 27-jarige vrouw. Dat was bij Ollekebolleke in Brunssum. 'Ik was toen twee of drie jaar, dus ik herinner me hem niet meer', zegt ze. Maar ze vindt het achteraf een akelig idee dat die man daar ook zat.
Opluchting
In Heibloem heerst inmiddels vooral opluchting en medeleven. Lange tijd zijn in het dorp toch mensen scheef aangekeken vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van Nicky. Hij was op kamp met het plaatselijke KVW toen hij verdween en dood werd gevonden. 'Ik ben blij dat de familie van Nicky nu rust heeft en hoop dat ze de verdachte kunnen vinden. Het had ook mijn zoon kunnen zijn' zei een inwoonster.