Rens Raemakers (D66) 'eist' hogere raadsvergoeding

30 jan 2016, 14:10 Nieuws
euro 447214 1920
LEUDAL - D66 fractievoorzitter Rens Raemakers heeft per mail aan het college van Leudal een hogere raadsvergoeding 'geëist'.
Raemakers reageert daarmee op ludieke wijze op de correctie van een raadsvoorstel dat de fractievoorzitters gisteren ontvingen na het crisisberaad over 'subsidiegate'.
Sinterklaas
Daarin valt te lezen dat de beruchte 72.000 euro eigenlijk een foutje was. Er is nu ineens sprake van 16.000 euro. Raemakers noemt dit 'totaal ongeloofwaardig'. Als er dan toch voor sinterklaas gespeeld wordt, dan kan de goedheiligman zijn huisje toch niet zomaar voorbij rijden, meent hij. Hij schrijft het college:
'Dankzij mijn oplettendheid inzake de (door de media en enkele Twitterende burgers) met veel gevoel voor drama opgeklopte ‘subsidiegate’, bespaart u toch maar mooi 56.000 euro. Omdat u niet al te goed bent in hoofdrekenen hier de som: 72.000 euro – 16.000 euro = 56.000 euro. Op grond van deze verdiensten eis ik een hogere raadsvergoeding. Ik denk aan zo’n 50% hoger, maar doe maar 25% extra omdat ik nog zo jong ben. Volgend jaar maken we wel een fatsoenlijk beleid.
Een en ander is in strijd met diverse wetten en regels en overigens ook met eigen inkoopbeleid, maar u kennende mag dat geen al te groot bezwaar vormen. En onrechtmatig is het sowieso niet.
Een van de fractievoorzitters van de coalitie was al akkoord en zal zijn zienswijze nog wel geven bij de Kadernota. De raad hoeft nu niet geïnformeerd te worden omdat de persoonlijke levenssfeer in het geding is. Daarom stel ik voor de verdere afhandeling via een interne memo te laten geschieden.
Stuur nu dus maar snel die beschikking! Anders kom ik met de carnaval niet rond!'
Geldsmijterij
In het gecorrigeerde voorstel van het college is de 30.000 euro die naar muziekonderwijs op basisscholen zou gaan verdwenen. Raemakers: 'Bizar! Heel raar hoe er dus zomaar geld wordt uitgegeven door het college. Zelf vinden ze nu dat ze 50.000 euro te veel wilden uitgeven? Hoe kan dat? Wat een geldsmijterij! En we moeten bezuinigen? En dat ook nog eens zonder te raad iets te vragen en volgende dag snel beschikkingen te versturen.'
Imago
De oppositie accepteert niet dat hier in de komende raadsvergadering niet over gesproken wordt. 'In de vergadering van 2 februari zullen wij verantwoordelijk wethouder Van den Beuken op het matje roepen. Maar beter houdt hij de eer aan zichzelf en beschadigt hij niet langer het imago van Leudal' aldus Raemakers tegen Roermond Dichtbij.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…