Pieke Houben (Samen Verder) en Jan den Teuling (D66) voorgedragen als wethouder

05 sep , 19:56 Nieuws
naamloos
LEUDAL - De coalitie van de gemeente Leudal (Samen Verder, D66 en CDA) draagt gezamenlijk twee nieuwe wethouders voor aan de gemeenteraad. De presentatie volgt op het afscheid van wethouders Wijers (Samen Verder) en Martens (D66).
Als beoogde opvolgers worden nu Pieke Houben (Samen Verder) en Jan den Teuling (D66 Leudal) voorgedragen.
VOG
De risicoanalyses van beide kandidaten zijn afgerond en zullen gedeeld worden met de gehele gemeenteraad. Nadat ook de verklaringen omtrent goed gedrag (VOG) binnen zijn, kan de gemeenteraad over gaan tot het benoemen van de nieuwe wethouders. De verwachting is dat dit op zeer korte termijn plaatsvindt.
Geen onbekende
Pieke Houben is geen onbekende binnen de Leudalse politiek. Eerder was hij zes jaar raadslid (2014-2020) namens Samen Verder. Houben neemt de portefeuille van zijn partijgenoot Wijers volledig over en is daarmee de beoogd wethouder voor accommodatiebeleid, afval, begraafplaatsen, verkeer en vervoer en handhaving.

Melick
Jan den Teuling is tot 2022 wethouder geweest in Roerdalen namens Roerstreek Lokaal!. Eerder zat hij daar ook in de gemeenteraad. Hij is lid van D66 en woonachtig in Melick. Den Teuling neemt de volledige portefeuille over van zijn partijgenoot Martens en is de beoogd wethouder voor wonen, onderwijs, economie, openbare ruimte, kunst en cultuur, recreatie & toerisme, bibliotheken, bestuurlijke vernieuwing, dienstverlening, Het Maasveld en De Leistert.