Groen initiatief in het centrum van Neeritter

04 sep , 21:36 Nieuws
429935004 819767370190739 6925254238269572009 n
NEERITTER - In samenwerking met de gemeente Leudal is in Neeritter een pilotproject gaande, voor het aanleggen van geveltuinen in de Driessensstraat en rondom het Krekelbergplein.
Volgens werkgroep Groen voor Grijs is het project een stap naar een groener, gezonder en mooier Neeritter.
Planten
De afgelopen weken heeft de gemeente bij zeventien deelnemende omwonenden ruimte gemaakt om geveltuinen aan te leggen. De gemeente Leudal zal ook de plantenpaketten beschikbaar stellen voor de deelnemende adressen. Op zaterdag 7 september zullen de omwonenden vanaf 10.00 uur gezamenlijk de plantjes gaan planten. Hierbij zal wethouder Graef een helpende hand toesteken.
Voordelen
De plantenpaketten kunnen worden afgehaald op Driessensstraat 10. Omwonenden van de Driessensstraat en het Krekelbergplein zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Geveltuinen hebben veel voordelen. Zo verbeteren onder meer ze de wateropvang, wat bij toenemende regenoverlast veel problemen kan voorkomen. Daarnaast wordt de hitte-overlast minder doordat groen in de straat de temperatuur verlaagd en er minder steenoppervlakte is die hitte vasthoudt. De geveltuinen zullen ook bijdragen aan een verhoogde biodiversiteit Bovendien is het uiteraard veel prettiger om in een groene omgeving te vertoeven en te genieten.