Noodweer: schutter Frank T. uit Heythuysen wordt niet vervolgd

04 mrt 2016, 13:05 Nieuws
gun 1080231 1280
ROERMOND - De Roermondse rechtbank zal Frank T. (49) uit Heythuysen niet vervolgen. 1Limburg meldde dat vanochtend.
Frank T. schoot vorig jaar vanuit zijn huis met een pistool op een auto met drie inzittenden. Dat was noodweer, oordeelde de rechters, omdat er voor de woning iemand met een kalasjnikov uit de auto was gestapt.
Satudarah
T. won in 2012 een half miljoen euro in de Staatsloterij. Toen dat in criminele kringen bekend werd, werden hij en zijn partner bedreigd, mishandeld, bestolen en afgeperst. Dat het stel vóór het schietincident lang tijd in grote angst heeft moeten leven, was van belang bij het nemen van de beslissing door de rechtbank. In een rapport van het bureau Conflict en Crisisbeheersing (CCB) staat dat motorclub Satudarah
betrokken was bij de intimidaties en het geweld. Opvallend is dat de rechters de CCB-documenten hebben gebruikt. Ze werden ingediend door de advocaten van T., Frank Dronkers en Gijs Geerlings. De stukken zaten niet in het strafdossier van het Openbaar Ministerie. Dat had vijftien maanden cel geëist, waarvan vier voorwaardelijk. Het OM achtte de stukken 'niet relevant'. De raadslieden hadden de documenten door een fout van een parketmedewerker in handen gekregen.