Jos Brech opgepakt in Spanje

26 aug 2018, 22:12 Nieuws
jos brech
BARCELONA - Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is zondagmiddag in een veld in de Spaanse Pyreneeën - zo'n 50 à 60 kilometer van Barcelona aangehouden. Hij zal worden uitgeleverd aan Nederland.
Een tip van een getuige leidde de politie naar de verdachte. Hij zit nu in een Spaanse cel. Volgens de Spaanse krant La Vanguardia wordt hij maandag voorgeleid aan de rechter in Barcelona.
Foto's
De getuige vertelde dat hij de man herkende aan de hand van de foto's die tijdens de persconferentie waren getoond en die hij in de krant zag staan. Brech kon zondagmiddag snel worden aangehouden, door samenwerking met de Spaanse politie. De Nederlandse politie meldt dat de gerechtelijke procedure met Spanje is gestart. Volgens La Vanguardia zou Brech al binnen een paar dagen kunnen worden uitgeleverd.
Hulde
Peter R. de Vries meldt op Twitter dat de nabestaanden zondagavond zijn ingelicht over de arrestatie. 'Hulde voor het rechercheteam', schrijft hij. 'Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kilo van hen af.' De politie geeft maandag tussen 10.00 en 12.00 uur een persconferentie over de arrestatie Jos Brech.