Informatiebijeenkomst ontwerp projectplan herinrichting Haelensebeek

22 jul 2015, 19:29 Nieuws
haelensebeek
NUNHEM - Waterschap Peel en Maasvallei houdt op donderdag 6 augustus een informatieavond over het ontwerp projectplan voor de herinrichting van de Haelensebeek.
Aanwonenden of andere geïnteresseerden kunnen tijdens deze bijeenkomst meer informatie krijgen over de ontwerpplannen.
Zienswijze
Tijdens de informatieavond legt het waterschap de plannen uit voor het traject Heythuyserweg tot de Grote Kampweg. Dit plan is gereed en ligt ter visie van tot en met 21 augustus 2015 in het waterschapshuis in Blerick. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode een schriftelijke zienswijze indienen bij het waterschap.
Meanderen
Door herinrichting van de Haelensebeek ontstaat een meer natuurlijke beek tussen de Heythuyserweg en de Grote Kampweg. Over het traject Heythuyserweg tot de spoorlijn zal de beek weer meanderen, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de oude, nog aanwezige meanders. Het traject van de spoorlijn tot de Grote Kampweg behoudt grotendeels de huidige loop van de beek. Hierbij worden plaatselijk de oever aangepast en het bodemslib verwijderd. Dit traject staat sterk onder invloed van de molenstuw, waardoor de stroomsnelheid te laag is om de beek op dit gedeelte te laten meanderen.
Vragen
Mensen met vragen over de informatieavond of over de herinrichting van de Haelensebeek kunnen deze stellen aan projectleider Hans van der Valk: telefoon 077–38.91.111, e-mail [email protected]. Ook via deze link
vindt u meer informatie over de herinrichting. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in Cafetaria Sint Servaas, aan de Sint Servaasweg 46 in Nunhem.