Geen uitspraken gemeente Leudal over fraudezaak Helmondse ambtenaar

10 mrt 2017, 15:35 Nieuws
gemhuis
LEUDAL - De gemeente Leudal doet geen uitspraken over de fraudezaak, waarbij de uit Echt afkomstige Pieter H. geld zou hebben ontfutseld aan de gemeente Helmond. H. is de echtgenoot van de gemeentesecretaris van Leudal. Politie en justitie deden gisteren een inval in hun woning en in Kasteel Eyckholt in Roosteren, dat eigendom is van het paar.
De acties vonden plaats in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar fraude en verduistering. Ambtenaar Pieter H. zou voor ten minste 20.000 euro aan privé-rekeningen door de gemeente Helmond hebben laten betalen. Bronnen melden aan L1 dat dit bedrag nog vele malen hoger is.
Geen verdachte
De gemeentesecretaris van Leudal wilde nog niet reageren en de gemeente zelf liet weten geen uitspraken te doen omdat het om een lopende strafzaak gaat. Rens Raemakers van D66, zelf jurist, zou wel met de gemeentesecretaris hebben gesproken na de aangifte van de gemeente Helmond. Volgens Dagblad De Limburger is Raemakers van mening dat zolang zij niet officieel als verdachte is aangemerkt - en dat is door het Openbaar Ministerie (OM) niet bevestigd en niet ontkend - er geen reden is voor de gemeente Leudal om maatregelen te treffen.
Geen aanhouding
Door de huiszoeking hoopt het OM er achter te komen of er bij de fraude meerdere personen zijn betrokken. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel is onder andere administratie in beslag genomen.