Autodiefstal eindigt na wilde achtervolging met een nat pak

19 aug 2015, 14:51 Nieuws
autop
KELPEN-OLER - Gisterenmiddag probeerde een man aan de politie te ontkomen door in het kanaal bij Kelpen-Oler te springen. Een wilde achtervolging die begon in België eindigde zo met een nat pak.
De man zat samen met een tweede verdachte in een auto die eerder was gestolen. Agenten in België signaleerden het voertuig dinsdagmiddag en gingen er achteraan, zo meldt 1Limburg.
Achtervolging
Toen de auto rond 15.15 uur bij Stramproy de grens overstak namen Nederlandse agenten de achtervolging over. Naar verluidt zette de politie zeker zes voertuigen in tijdens de klopjacht, die via Weert en Nederweert naar de Wessemerdijk in Kelpen-Oler voerde. Daar kwam de wagen tot stilstand, waarna één van de inzittenden meteen kon worden aangehouden.
Zinloos
De tweede verdachte dook het kanaal in. Die vluchtpoging was echter zinloos. Ook hij werd even later, nadat hij was opgevist, ingerekend. Bij de achtervolging raakte een politiewagen beschadigd. Een agent werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De gestolen auto liep eveneens averij op.