Park Leudal-Oost en KERNgezond werken samen

26 feb 2016, 13:47 Sport
bike 775799 1920
LEUDAL - Sinds kort is Park Leudal-Oost de trotse partner van KERNgezond. KERNgezond is een project dat zich richt op gezondheidsbevordering, sportstimulering en normen en waarden.
KERNgezond draait om bewustwording, van zowel kinderen als hun ouders of opvoeders. Zij worden gewezen op de mogelijkheden rondom gezonde voeding en beweging, en gezond gedrag zonder hen daarbij te straffen of terecht te wijzen.
Lokale benadering
Plezier maken en beleving staan centraal binnen KERNgezond. KERNgezond maakt gebruik van een lokale benadering door samen te werken met onder andere gemeenten, basisscholen, GGD, sportverenigingen en lokale ondernemers. Ook Park Leudal-Oost werkt graag samen.
Verbinding
Park Leudal-Oost biedt ontmoeting, beweging en ontspanning en ondersteunt daarmee het gedachtegoed van KERNgezond. Zo wordt bijvoorbeeld met ondersteuning van NOC*NSF en Huis voor de Sport een pilot voor sport BSO voorbereid, in samenwerking met Tante Pollewop en diverse verenigingen. KERNgezond denkt mee over de invulling van activiteiten die bezetting en imago van Park Leudal-Oost zullen vergroten. Verbinden is daarbij het centrale thema voor hen beide.