Laura de Vaan gehuldigd op provinciale Go for Gold Sportgala

15 dec 2015, 15:05 Sport
laura de vaan 02
VENLO - In Theater De Maaspoort in Venlo is Laura de Vaan uit Baexem uitgeroepen tot de beste sporter met een beperking van 2015.
De handbikester uit Leudal won goud in het eindklassement Worldcup, zilver bij het WK op de weg, goud bij het NK én WK tijdrijden en goud bij het NK op de weg. In totaal bij de Worldcups: 3 maal goud en 4 maal zilver.
Overige winnaars
Wielrenner Tom Dumoulin werd uitgeroepen tot Limburgs sportman van het jaar. De Maastrichtenaar kende een bijzonder succesvol jaar, waarin hij vijf overwinningen in de World Tour boekte, waarvan twee in de Ronde van Spanje. De prijs voor beste sportvrouw was voor judoka Juul Franssen uit Reuver. Beste sportploeg werd handbalteam Lions, dat dit jaar de beker, de landstitel en de BENE-league won. Talent van het jaar werd hockeyster Kyra Fortuin, Europees kampioen, uit Maastricht. De Sport Award (oeuvreprijs) was dit jaar voor bokser Arnold Vanderlyde (driemaal Olympisch brons) uit Sittard.
Go for Gold
De Go for Gold Sportprijs Limburg is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de gemeente Venlo, Topsport Limburg, het Huis voor de Sport Limburg, L1 en Dagblad de Limburger.