Wie is verantwoordelijk voor OV-drama?

20 jun 2015, 12:49 Nieuws
veoliatrein
LIMBURG - Vervoersbedrijf Veolia, dat miljoenen claimt in verband met de bedrijfsspionage tijdens de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer, is zelf ook niet brandschoon. Dat vindt gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA), die op zijn beurt weer kritiek te verduren kreeg van andere partijen tijdens het ingelaste Statendebat over de kwestie.
Veolia beschouwt zichzelf als slachtoffer , omdat haar oud-directeur De Beer bedrijfsgevoelige informatie lekte naar de NS. 'Maar toen hij dat deed, was hij wél nog in dienst van Veolia. De vraag is of ze de zaken in hun organisatie zelf wel voldoende op orde hebben om zoiets te voorkomen' zei Van der Broeck gisteren .
Boter
Veolia heeft 'in enige mate boter op het hoofd' omdat het bedrijf ook op andere vlakken een aandeel heeft in de 'verziekte sector', liet Van der Broeck in het debat weten. De provincie moet volgens hem maar eens overwegen of er geen schadeclaim bij Veolia neergelegd dient te worden.
Eigen onderzoek
Andere partijen vroegen zich dan weer af of Van der Broeck niet eerder signalen had moeten oppikken, dat zich mogelijk een probleem zou aandienen rond de gunning. De PvdA en PVV willen dat Provinciale Staten een eigen onderzoek gaat starten naar de hele gunning.