Werkgroep wil commerciële exploitant voor De Nassaurie in Grathem

12 sep 2018, 12:18 Nieuws
nassaurie
GRATHEM - De werkgroep van inwoners uit Grathem die zich inzet voor het voortbestaan van gemeenschapshuis De Nassaurie, wil graag een commerciële exploitant voor het pand.
Dat bleek tijdens de laatste vergadering van de commissie Sociaal waar de werkgroep bij monde van Bart Mennen de indruk wekte dat zich daarvoor zelfs al een kandidaat heeft gemeld.
Vacature
Niettemin zal er alsnog een vacature worden uitgeschreven, wat in oktober tot gesprekken moet leiden. Het belangrijkste was dat de groep het niet ziet zitten om De Nassaurie, in 2012 opgeleverd, aan vrijwilligers en de verenigingen over te laten vanwege de financiële risico's. In juli nog ging er voor de tweede keer een financiële injectie
vanuit de gemeente naar het gemeenschapshuis, dat destijds toch al 5 miljoen heeft gekost. VVD, CDA en Leudal Sociaal waren tegen die hernieuwde financiële steun.
Pr
De commissie Sociaal was afgelopen week kritisch over de plannen van de werkgroep. Zo rees de vraag hoe men de verenigingen en clubs weer voor zich denkt te winnen. Volgens woordvoerder Mennen moeten daarvoor goede afspraken worden gemaakt over de bezetting. Ook zou de toekomstige uitbater meer activiteiten moeten organiseren. De huidige exploitant, die het bijltje erbij neerlegt, zou meer bezig zijn geweest met het restaurantgedeelte dan voor de BMV, zo is de zienswijze van de werkgroep. Ook de de pr zou een stuk beter kunnen, liet Mennen nog weten.