Was autobrand in Roggel aanslag op konijn Rambo?

25 jun 2015, 14:25 Nieuws
2
ROGGEL - Twee brandweerwagens moesten uitrukken op de vroege donderdagmorgen, om aan de Dresenstraat in Roggel een autobrand te bestrijden. Het zou gaan om een aanslag op Rambo, het grootste konijn van Nederland.
De carport waaronder de auto stond had vlam gevat en in de woning stond al rook, die door één van de twee bewoners werd ingeademd toen ze het huis verlieten.
Rambo
De auto en de carport brandden helemaal uit. Ook de garage heeft brandschade. Volgens bewoonster Cynthia Straeter is de brand gesticht en gericht tegen konijn Rambo. Dat het dier het grootste konijn van Nederland is 'kan de concurrentie niet verkroppen', verklaarde zij tegenover SBS6. Alle huisdieren hebben de brand overigens overleefd. Ook een dierenambulance was ter plekke.
Cynthia: 'Het huis heeft zware roet en waterschade, vandaar dat we uit huis moeten. Ik heb rook binnengekregen toen ik terug ging om een ander konijn te redden. Ik ben nu wel misselijk en hoest veel.'
Vergiftigd
Twee weken geleden kwam een ander konijn van de bewoonster om het leven. Rocky werd toen vergiftigd en overleed in de handen van het baasje. Vanwege dreiging waren al camera’s opgehangen en ook nu wordt de woning extra beveiligd. De politie is bezig met forensisch onderzoek, de standaardprocedure als er een vermoeden is dat om een gerichte aanslag gaat.