Voorlopige vergunningen molenparken Heibloem en Kookepan

23 mrt 2018, 12:59 Nieuws
img 6916
HEIBLOEM/NEER - De coöperaties Zuidenwind en Leudal Energie hebben van het college van B&W een voorlopige vergunning gekregen voor het realiseren van windmolens in het buitengebied van respectievelijk Heibloem en Neer.
De vergunning voor de Kookepan ligt vanaf 23 maart zes weken ter inzage bij de gemeente. De vergunning voor Heibloem een week later. In die tijd kunnen zienswijzen ingediend worden.
Bezwaren
De gemeente verwacht dat er veel zienswijzen gaan komen. 'Maar dat is ook goed' zegt Wethouder Verlinden (Samen Verder). 'Het plan moet getoetst worden aan de zienswijzen die ingediend worden en wij gaan ze open en eerlijk beoordelen'. De daadwerkelijke bouw van de windmolens laat nog even op zich wachten. Volgens de wethouder gaat het vergunningsproces enkele maanden duren, waarna ook nog bezwaren op het plan ingediend kunnen worden: 'Mogelijke rechtszaken als gevolg van bezwaren kunnen ook nog tijd in beslag gaan nemen. Maar omdat we zo zorgvuldig te werk zijn gegaan, verwachten we niet dat dat heel veel problemen gaat opleveren. Het streven is nog steeds om eind 2020 de molens te hebben staan'.