Voetbalclubs Leudal klagen over gebrekkige communicatie door gemeente

24 jun 2015, 17:51 Nieuws
voetbaldoel
LEUDAL - Liefst zeven voetbalclubs uit Leudal klagen over de gebrekkige communicatie door de gemeente Leudal. De verenigingen uit Haelen, Horn, Neer, Heythuysen, Roggel, Baexem en Neeritter hebben hierover een brief gestuurd naar het college.
De brief is ondertekend door voorzitter Peter Boonen, voorzitter van het Haelense RKVV, maar is ook geschreven namens KSV Horn, RKSVN, RKVB, SV Heythuysen, SV Roggel en VV Veritas.
Gewoonte
De verenigingen zaten op 18 juni om de tafel, naar aanleiding van een overleg met wethouder Van den Beuken (CDA) op 4 februari. Tijdens het overleg tussen de clubs werden een aantal conclusies getrokken. Ten eerste dat de gemeente geen ontvangstbevestigingen stuurt en niet reageert op brieven van de verenigingen. Dat laatste lijkt steeds meer 'een gewoonte te zijn', zo constateren de clubs.
Haaks
Verder geven de verenigingen aan tot op heden niet uitgenodigd te zijn voor een toegezegd vervolgoverleg vóór medio 2015. Bovendien zeggen de clubs op informele wijze kennis te hebben genomen van het plan 'Ôs Dörp', waarin ook toekomstplannen staan voor de voetbalaccommodaties in Leudal. Ook daarover zijn de clubs niet geïnformeerd, terwijl er in het stuk sprake is van een agendering voor de komende raadsvergadering op 30 juni. Sterker nog, de plannen staan volgens de clubs haaks op de uitkomsten van de bespreking met de wethouder en roepen daarom de nodige vragen op.
Constructief
De clubs vragen in hun schrijven dan ook om het onderwerp niet op de agenda te zetten, maar eerst het toegezegde overleg met hen aan te gaan, mede om hun grieven te bespreken. De voetbalverenigingen benadrukken overigens dat zij dit overleg, ondanks alles, constructief in willen gaan.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…