Van der Broeck: geen Veolia-onderzoek

27 jan 2015, 8:33 Nieuws
veolia 1
MAASTRICHT - De provincie Limburg zal niet ingaan op het verzoek van de FNV, om onderzoek te doen naar de manier waarop Veolia meedingt naar het openbaar vervoer voor de periode 2016-2031.
Verantwoordelijk CDA-gedeputeerde Van der Broeck reageerde gisteren voor het eerst op dat verzoek, nadat zaterdag in de Volkskrant een verhaal was verschenen dat Veolia zich alleen zou hebben ingeschreven om het hele aanbestedingsproces te saboteren. Het bedrijf zou zich kansloos weten ten opzichte van NS. Meer daarover is te lezen in dit artikel: http://leudal.nieuws.nl/2015/01/26/wil-veolia-transport-ns-de-wielen-rijden/
Niets mee te maken
Van der Broeck geeft aan 'niet te kunnen beoordelen' of het verhaal van de Volkskrant klopt, maar noemt het 'betreurenswaardig en kwalijk' als het wel zo zou blijken te zijn. 'Maar tegelijkertijd is het aan de vervoerders zelf om te bepalen wat hun bedrijfsstrategie is. Daar heeft de provincie niets mee te maken. Wij gaan slechts over de procedure van de aanbesteding', zegt de gedeputeerde vandaag in Dagblad De Limburger. Hij gaat Veolia ook niet om opheldering vragen: 'Nu de aanbesteding loopt, hebben wij in principe geen contact met de vervoerders daarover. Daar moet je correct in zijn'.
Drie opties
De provincie kan kiezen uit drie aanbieders: Abellio (de dochtermaatschappij van NS), Arriva en Veolia. De beslissing valt in de tweede helft van februari, zo gaf Van der Broeck al aan toen hij donderdag in Leudal was. Hij bezocht toen de gemeente in verband met de geplande treinstations in Haelen en Baexem.
(Bron: DDL)