Uitkeringsgerechtigden ruimen afval

08 jan 2015, 12:30 Nieuws
afval
LEUDAL - Het Serviceteam Leudal, bestaande uit ongeveer dertig uitkeringsgerechtigden, gaat het zwerfafval binnen de gemeente opruimen en de vuilnisbakken legen.
Dit is het gevolg van een bezuinigingsmaatregel, waarbij de gemeente het contract voor deze werkzaamheden met de Westrom -het sociale werkvoorzieningsbedrijf- niet verlengd heeft.
De bezuinigingsmaatregel zou de gemeente Leudal circa 60.000 euro opleveren. Het Serviceteam ondersteunt de buitendienst van de gemeente met kleinere werkzaamheden, met als doel de leden arbeidservaring op te laten doen. Het zou gaan om mensen met 'een grote afstand tot de arbeidsmarkt'.
Het Serviceteam Leudal was tot voor kort organisatorisch onderdeel van de Westrom. Ook dat contract heeft de gemeente opgezegd. De organisatie wordt nu door de eigen buitendienst gedaan. Dat zou eveneens een besparing van 60.000 euro betekenen.
In december nog voerde de medewerkers van de groenvoorziening -een ander onderdeel van de Westrom- actie bij het gemeentehuis in Heythuysen voor het behoud van hun baan. Zij werden daarbij ondersteund door de vakbond. De actie was succesvol, in die zin dat deze medewerkers te horen kregen dat zij hun baan nog zeker twee jaar zullen behouden.
(Bron: 3ML en DDL)