Talentenweek op de Widdonckschool

19 jun 2015, 14:22 Nieuws
widdonck
HEIBLOEM - De kinderen van de Widdonckschool (SO cluster 4) hebben de afgelopen week op een ander manier kennis gemaakt met hun eigen mogelijkheden en talenten -maar ook die van anderen- dan in het normale lesprogramma gebruikelijk is.
Door de Talentenweek was er de mogelijkheid hen te laten ervaren dat iedereen wel ergens goed in is of interesses heeft. Er was een zeer gevarieerd programma, iedere dag had een ander thema.
Circus
Op maandag werd met de hele school gezamenlijk gestart met circus. Onder begeleiding van circus Tadaa en een aantal ouders werd er de hele dag intensief geoefend met vaardigheden als jongleren, acrobatiek, koorddansen en goochelen, om aan het einde van de dag allemaal als circusartiesten in een echte piste een act te verzorgen.
Science
Dinsdag stond in het teken van wetenschap en techniek met medewerking van Mad science. De kinderen van de bovenbouw deden proefjes en aan het einde van de dag was er zelfs een raketlancering.
Voertuigen
Woensdag was het thema voertuigen. De ochtend startte spectaculair met de landing van een helikopter op het speelterrein van de Widdonckschool. Ook waren er trikes, legerauto’s, een vrachtauto, bus, tractor, brandweerwagen en een politiebus. Daarnaast was er de ambulance van Wens je in Beweging. De kinderen kregen uitleg en mochten de voertuigen van binnen en buiten bekijken. Spannend, om even een kogelvrij vest aan hebben... Een krijtwagen kon vol getekend worden, om die daarna met een waterpistool schoon te spuiten. Dat leverde veel lachende snoetjes op.
voertuigen
Mobiele kinderboerderij
Op donderdag konden de kinderen hun talenten ontdekken als dierenverzorger omdat de (mobiele) kinderboerderij met allerlei dieren op bezoek was. Verder konden ze hun kookkunsten en creativiteit laten zien, tijdens het zelf bakken van pizza’s in een echte buitenoven.
Open podium
De week werd afgesloten met een open podium. Er waren dansoptredens, drum en gitaarsolo’s, goocheltrucs en het geheel werd muzikaal begeleid door kinderband Reintje en haar Voskes. Het was een fantastische week waarbij er heel wat talent ontdekt is. Het team van de Widdonckschool spreekt dan ook haar dank uit aan alle mensen die deze week voor de kinderen mogelijk hebben gemaakt.