Symbolische sleuteloverdracht na verbouwing oud gemeenschapshuis Ell tot tien woningen

11 mrt 2022, 15:50 Nieuws
img 2852
ELL - Vrijdag vond de symbolische sleuteloverdracht plaats van de woningen die gecreëerd zijn door de verbouwing van het oude gemeenschapshuis Ellenhof in Ell.
Vertegenwoordigers van Wonen Limburg, de Stichting Wonen in Ell, de dorpsraad, Janssen de Jong OnderhoudPlus en wethouder Michel Graef waren daarbij aanwezig, evenals oud-wethouder Arno Walraven.
Sociale woningbouw
De tien sociale woningen werden in 2021 gerealiseerd. Op 25 februari 2022 ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels. Het waren jongeren in Ell die de oproep hadden gedaan om betaalbaar wonen in hun geboorteplaats mogelijk te maken. De dorpsraad van Ell, de gemeente Leudal, de provincie Limburg en Wonen Limburg sloegen vervolgens de handen ineen. Samen met Stichting Wonen in Ell is het gelukt om het voormalig gemeenschapshuis Ellenhof te verbouwen naar sociale woningen en appartementen voor starters en 55 plussers. Volgens bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg is het ondersteunen van dit soort bewonersinitiatieven erg belangrijk.: 'Dit project zorgt ervoor dat een sterke gemeenschapszin ontstaat of verstevigd wordt' zei hij.
Selectieproces
Stichting Wonen Ell heeft de kandidaten zelf geselecteerd. 'De prioriteit lag bij het creëren van woonmogelijkheden voor de Eller jeugd in hun eigen dorp. Dit is ons voor bijna 100 procent gelukt. Er hebben zich geen senioren gemeld, maar wel een flink aantal jongeren. Bijna alle nieuwe bewoners vallen in de leeftijd 20 tot 30 jaar en komen uit Ell, aldus Jan Custers voorzitter Stichting Wonen in Ell.'
Wethouder Michel Graef is trots: 'Door enerzijds goed te luisteren naar de wensen en behoefte van inwoners en anderzijds goed samen te werken met onze partners is dit fraai stuk maatwerk tot stand gekomen. Een proces van initiatief tot en met sleuteloverdracht waar we als gemeente heel blij mee zijn. Een voorbeeld voor de projecten die we binnen de versnellingsagenda wonen willen realiseren, door én voor inwoners.'