Spolt gaat Antoniusschool in Buggenum opheffen

16 mei 2023, 9:17 Nieuws
student 1694970 1920
BUGGENUM - Het schoolbestuur Spolt heeft besloten de Antoniusschool in Buggenum op te heffen. Het bestuur levert de sleutel van het schoolgebouw eind juni in.
Dat melt Dagblad De Limburger.
Dependance
Het einde van het basisonderwijs lijkt daarmee nabij. Dat was anders geweest wanneer Spolt de school had overgedragen aan het bestuur van Akkoord! Waarom Spolt dat niet doet wilde het bestuur niet nader toelichten. Wethouder Martens (D66) wil onderzoeken of het mogelijk is om een dependance van schoolbestuur Akkoord! te openen of een heel nieuwe openbare basisschool te stichten.
Commissie
Veel kansen ziet hij overigens niet voor beide mogelijkheden. De wethouder denkt dat de twee scenario's in juli door de gemeenteraad besproken kunnen worden, zo gaf hij tegenover de krant aan. Een nieuwe start voor de Antoniusschool zou op zijn vroegst pas in augustus 2025 mogelijk kunnen zijn. Tijdens de commissievergadering op maandag pleitte oppositiepartij Ronduit Open voor een kritische zelfreflectie van de gemeente in deze kwestie. D66 wil liever haar 'teleurstelling uiten' in een brief aan Spolt, terijl Progressief Akkoord Leudal het liefste terug wil naar de minister .Samen Verder wil vooral vooruitkijken.