Samen Verder bezorgd over verkeersveiligheid in Horn

19 apr 2015, 18:36 Nieuws
samen verder leudal anita van vlodrop
HORN - Michel Graef en Anita van Vlodrop (Samen Verder) hebben vandaag schriftelijk vragen gesteld over de verkeersveiligheid in Horn, ter hoogte van de kruising Rijksweg-Maaslandstraat.
Zij deden dat naar aanleiding van een reeks incidenten en meldingen van burgers uit die kern. Veel inwoners en direct aanwonenden noemen de situatie ter plaatse erg gevaarlijk.
Hoge snelheid
'Een recent (bijna) ongeval bevestigde dit beeld', laten de raadsleden weten. 'Verkeer dat de bebouwde kom verlaat neemt met hoge snelheid op het laatste moment de bocht. Het zou niet de eerste keer zijn wanneer verkeersdeelnemers in de gemeentelijk groenstrook terecht komen, op slechts enkele meters van de woningen.'
Samen Verder vraagt zich dan ook af in hoeverre de gemeente op de hoogte is van de situatie. Als men er van weet, dan vernemen de raadsleden graag of er maatregelen te treffen zijn die het gevaar voor de aanliggende woningen en bewoners verminderen. Ze denken daarbij aan bijvoorbeeld fysieke blokkades op de plaats van de huidige groenstrook.