RO vraagt aandacht voor verkeerssituatie Driessenstraat in Neeritter

09 feb 2016, 12:48 Nieuws
speed control 502971 1920
LEUDAL - Ronduit Open vraagt het college van B&W om iets te doen aan de gevaarlijke verkeerssituatie op de Driessenstraat in Neeritter.
Er komen al sinds lange tijd veel klachten binnen over problemen in de straat. Zo wordt er niet of nauwelijks op te hard rijden gecontroleerd, terwijl er - zeker tijdens de spitsuren - regelmatig sprake is van zeer hoge snelheden.
Parkeren
Bovendien wordt met grote regelmaat geparkeerd op plaatsen waar dat niet is toegestaan. Dat levert niet alleen problemen op voor voetgangers. Soms wordt domweg geparkeerd op uitritten van woningen of bedrijven. Ook op die overtredingen wordt nauwelijks gecontroleerd, zo wordt gemeld. Bovendien zijn er klachten over het plaatsen van borden op het voetgangersgedeelte, waardoor de doorgang wordt beperkt of belemmerd.
Geen investeringen
Tegemoet komen aan deze klachten vraagt geen investeringen, zo schrijft raadslid Wagemans in een brief aan het college. 'Afspraken met de politie en inzet van BOA’s zijn de voor de hand liggende en noodzakelijke maatregelen. Regels zonder dat er sprake is van handhaving, treffen geen doel en leiden tot gevoelens van ergernis bij burgers. De problemen blijven bestaan en regels hebben dan hooguit symbolische betekenis. Dat getuigt niet van bestuurlijke daadkracht.'
Onderzoek
'Alvorens tot maatregelen over te gaan wil ik pleiten voor een eenvoudig onderzoek onder bewoners van de Driessensstraat wat specifieke informatie zal opleveren, waaruit zal blijken hoe algemeen de klachten leven en waarbij eveneens aan bewoners suggesties kunnen worden gevraagd. Een dergelijk onderzoek zou met een eenvoudig op te stellen formulier binnen een week kunnen worden uitgevoerd' aldus Wagemans, die graag op korte termijn een reactie verwacht. Afhankelijk daarvan overweegt hij een bespreking in de eerstvolgende vergadering van de commissie Fysiek.