Ronduit Open teleurgesteld over mestverwerking op Zevenellen

09 sep 2015, 19:23 Nieuws
dung 500353 1920
LEUDAL - Oppositiepartij Ronduit Open is erg teleurgesteld over het besluit van het college van Leudal om mestverwerking toe te staan op Zevenellen, in Buggenum.
Raadslid Wagemans gaf vandaag uitdrukking aan die teleurstelling in een brief aan het college. Hij vindt het besluit vooral ook kwalijk omdat daarbij alle reacties van omwonenden en organisaties uit Buggenum, die tegen mestverwerking en mestopslag op Zevenellen waren, worden genegeerd.
Studiegroep Leudal
'Datzelfde geldt voor uw besluit om een organisatie als Studiegroep Leudal niet ontvankelijk te verklaren, terwijl deze organisatie toch al vele tientallen jaren bekend staat om de serieuze wijze waarop plannen en besluiten van overheden worden getoetst op belangen van een goede leefomgeving', schrijft Wagemans. 'Eveneens keuren wij af dat door u eenzijdig een verklaring van de aanvrager voor 'waar' wordt aangenomen, terwijl de inbreng van omwonenden zonder verder onderzoek terzijde wordt geschoven.'
'Juridisch geredeneer'
Het raadslid van Ronduit Open ziet een patroon: 'Steeds weer kiest u voor een opstelling waarbij juridisch geredeneer de plaats moet innemen van serieus aandacht geven aan zorgen die door burgers worden geuit. Met de deskundige inbreng die tijdens de informatieavond indertijd in Buggenum werd geleverd door tientallen aanwezigen is niets gedaan. Integendeel, het college besluit voorschriften te schrappen in plaats van aan te scherpen. Steeds weer constateren we dat uw college, overigens met volle steun van de raadsleden van CDA en Samen Verder, voorrang geeft aan de belangen van de intensieve veehouderij, ook als die ten koste gaan van leefbaarheid en gezondheid van burgers. Dit proces moet naar onze overtuiging worden gestopt.'
Ruimte
Ronduit Open wil de regels aan het Bestemmingsplan Zevenellen opnieuw tegen het licht te houden en voorstellen uitwerken om 'de ruimte die het college neemt bij de interpretatie van regels in te perken', zo liet Wagemans weten.