Resultaten nader onderzoek naar beste locatie fusieschool verwacht in februari

01 dec 2017, 14:34 Nieuws
kids 1093758 1920
LEUDAL - Wethouder Richard Verheul verwacht pas in februari 2018 de resultaten van de onderzoeken, op basis waarvan besloten zal worden op welke locatie de nieuwe fusieschool voor Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort zal komen.
Dat meldt Dagblad De Limburger vandaag. Voor die nieuwe school komen nu zeven mogelijke locaties in aanmerking.
Leefbaarheid
Bestuursvoorzitter Arno Gubbels van scholenkoepel SPOLT laat in hetzelfde artikel optekenen dat het aspect leefbaarheid en hoe de nieuwe school daaraan kan bijdragen in de regio, aanvankelijk niet in de onderzoeksopdracht was opgenomen. Nu gebeurt dat alsnog. Gubbels benadrukt wel dat er over twee maanden dan ook écht een beslissing moet worden genomen. 'Groot onderhoud aan gebouwen is al jaren uitgesteld in afwachting van de uitkomst van dit traject. Ook met andere veranderingen binnen de organisatie is gewacht tot het moment dat er meer duidelijkheid is. Langer uitstel is niet gewenst.'
Leerlingenaantallen
Een nieuwe school zou in 2019 de deuren moeten kunnen openen. Volgens SPOLT en de diverse dorpsraden is dat hard nodig, omdat de leerlingenaantallen van de scholen in Hunsel, Ittervoort en Neeritter op de lange termijn te laag worden.