Dumpingen drugsafval schering en inslag in buitengebied Leudal

03 dec 2017, 11:54 Nieuws
ecstasy 02
HEYTHUYSEN - Het is onderhand schering en inslag in Leudal: dumping van drugsafval in het buitengebied. Dit keer werden zondagochtend bij Aan de Heibloem veertig vaten aangetroffen, waaronder ook weer een aantal lekkende exemplaren.
Een kleine (onvolledige) opsomming: in maart 2016 was er een dumping in Haelen, een maand later opnieuw . In mei van dit jaar werd de rommel gedumpt in Heythuysen, in september werden - net als vandaag - ook al vaten aangetroffen op Aan de Heibloem . Vorige maand was Baexem aan de beurt.
Geen gevaar
De gemeente Leudal werd gealarmeerd om de vaten op te ruimen en de vervuilde grond af te graven. Het ging om vaten van twintig liter die waren gevuld met vloeistoffen en poeders. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving geweest. Het is de gemeente die steeds opdraait voor de kosten van de schoonmaak na een dumping.

Bijna volledige raad wou paar weken terug geen raadsinfobijeenkomst over ondermijning en criminaliteit. Nu het ene bericht het andere volgt over dumping drugsafval zullen ze wel weer komen....

5
Reply