Rens Raemakers verlaat de politieke arena in Den Haag

12 jul 2023, 10:52 Nieuws
foto1
NEER/DEN HAAG - Met een 'dubbel gevoel', zoals hij het zelf omschrijft, heeft Rens Raemakers laten weten dat hij zich niet verkiesbaar zal stellen voor de volgende verkiezingen, die noodzakelijk zijn geworden door de val van het kabinet waarvan zijn partij D66 deel uitmaakte.
Die verkiezingen zullen waarschijnlijk in november plaatsvinden.
Bliksemstart
De politieke loopbaan van Raemakers was er een met pieken en dalen. Na een bliksemstart in de gemeenteraad van Leudal werd zijn talent al snel opgemerkt binnen de partij. Dat had tot gevolg dat Raemakers al op 25-jarige leeftijd zijn droom om Tweede Kamerlid te worden kon verwezelijken. 'Als kleine jongen droomde ik ervan om later te mogen debatteren in de plenaire zaal. Toen ik kanker kreeg, was het zelfs mijn houvast: als ik maar beter werd, kon ik óóit Kamerlid worden. En het lukte. De droom kwam uit', aldus de politicus uit Neer op zijn social media.
Studietoeslag
In de Kamer kwam hij op voor mensen met een beperking, chronische ziekte of smalle beurs. Hij deed voorstellen voor betere jeugdzorg, betere GGZ en veilige kinderopvang. Ramaekers: 'Een concreet resultaat waar ik best trots op ben is de verhoging van de studietoeslag voor studenten met een beperking. En met het jaarlijkse Kindervragenuur voor de groepen 7 en 8 van de basisschool probeer ik jongeren meer te betrekken bij de politiek.' Later werd Raemakers geplaagd door een burn-out. Hij keerde echter terug en zal tot de verkiezingen aanblijven als Kamerlid. 'Die ene droom is dan voorbij, maar ik ben ervan overtuigd dat nog vele andere dromen mogelijk zijn', zo besluit hij.