Rens naar Den Haag!

15 mrt 2017, 22:51 Nieuws
p1050138
LEUDAL - Met een voorlopige score van 19 zetels voor D66 bij de eerste exit polls, heeft het er alle schijn van dat Rens Raemaekers uit Neer vanaf volgende week een zetel in de Tweede Kamer bezet.
'Het is voor 95 procent zeker', durfde Raemakers even na tienen wel te zeggen voor de 3ML-camera van Deborah Parren, die live verslag deed vanuit Strandclub Doen in Scheveningen waar de democraten zich verzameld hadden (zie ook onze Facebookpagina ). Op Twitter stroomden rond dat tijdstip de eerste felicitaties van de bijna ex-collega's uit Leudal binnen.
Bij een prima opkomst van 82 procent komt uit de eerste prognose van de uitslag van de verkiezingen de VVD met 31 zetels als grootste partij naar voren. De PvdA - zoals in de peilingen al werd voorspeld - leidt een forse nederlaag en houdt maar 9 zetels over. Behalve D66 worden ook CDA en PVV op 19 zetels geraamd. Grote winnaar is Groen Links dat zou verviervoudigen naar 16 zetels. SP zou op 14 zetels eindigen, de CU op 6, PvdD op 5, 50Plus op 4, Denk en SGP op 3 en FvD op 2. VNL zou geen enkele zetel hebben behaald, net zo min als Geen Peil en Artikel1.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…