Project Bloemrijke akkerranden 2022

25 mrt 2022, 14:30 Nieuws
bloemrijke akkerrand 1
LEUDAL - Ook dit jaar gaat het project Bloemrijke akkerranden van de Plattelandscoöperatie plaatsvinden. Een fleurig bloemen- en kruidenveld is immers een lust voor het oog én goed voor bijen en vlinders.
Betere bestuiving en voeding. Dekking voor vogels én een mooie vergroening. De zogenoemde Functionele Agro Biodiversiteit (FAB) zorgt op een natuurlijke wijze voor een beter evenwicht.
Biodiversiteit
Jaarlijks wordt in de regio voor circa 10 hectare bloemrijke akkerranden/overhoeken zaad ingezaaid via dit project, dat samen met diverse gemeentes in de regio wordt uitgevoerd. Door agrariërs en andere grondeigenaren wordt op deze laagdrempelige wijze een bijzondere bijdrage geleverd aan een mooi landschap en biodiversiteit. Bijen en vlinders zijn ons al jaren dankbaar.
Zaadmengsels
Dit jaar is er de mogelijkheid te kiezen uit drie eenjarige zaadmengsels. Een FAB-mengsel, een vogelakkermengsel en een bloemenmengsel. Door een bijdrage van de deelnemende gemeenten Leudal, Peel en Maas, Weert en Beesel kan dit project in stand worden gehouden. Ga naar de website van de Plattelandscoöperatie , vul het aanmeldformulier in en stuur het voor 5 april naar [email protected].