Obesitasspreekuur van start bij Medisch Centrum Ittervoort

25 mrt 2022, 14:48 Nieuws
man g8fe4be79f 1920
ITTERVOORT - Op de buitenpoli van SJG Weert in Medisch Centrum Ittervoort vindt vanaf dit voorjaar een obesitasspreekuur plaats.
Chirurg Frank Vanhimbeeck komt naar de locatie toe voor behandeladvies van mensen met overgewicht. De behandeling kan bestaan uit zowel begeleiding als een maagverkleiningstraject.
Afspraak
Met de buitenpoli brengt SJG Weert de (poliklinische) zorg naar de patiënt toe, in plaats van die naar het ziekenhuis te laten komen. Veel poliklinische afspraken zijn niet afhankelijk van locatie en kunnen dus ook in de huisartspraktijk plaatsvinden. Voor vervolgonderzoek en behandeling gaan patiënten nog wel naar het ziekenhuis. Bij het maken van een afspraak kunnen patiënten aangeven dat zij gebruik willen maken van de buitenpoli. Het is afhankelijk van hun ziektebeeld of dit mogelijk is, of dat zij toch in Weert gezien moeten worden.
Advies
Mensen die te maken hebben met (extreem) overgewicht kunnen in Ittervoort vanaf nu dus terecht voor advies, maar ook voor controles na een maagverkleinende ingreep. Maar ook andere polikliniekafspraken kunnen plaatsvinden op de buitenpoli. Meer informatie over de spreekuren op locatie is hier te vinden .