Opslag illegale sigaretten levert inwoner van Baexem 34 maanden cel op

11 okt , 14:17 Nieuws
top view no tobacco day elements arrangement
Freepik (Public Domain)
ZWOLLE - De FIOD deed op 30 maart 2022 een inval in de woning en een loods van een inmiddels 55-jarige inwoner van Baexem. Daar werden 1750 dozen met sigaretten aangetroffen. Illegale sigaretten welteverstaan, waarover geen accijns was betaald.
De verdachte heeft voor de rechter verklaard van niets te weten. Hij zou de ruimte verhuurd hebben en wilde de naam van de huurder niet noemen uit angst voor represailles . Een huurcontract kon hij niet overleggen.

Camera's
De man beriep zich vervolgens op zijn zwijgrecht. Maar op camera’s die de politie ongemerkt had geplaatst in de loods, was te zien dat de man hielp bij het lossen van de sigaretten en het verbranden van verpakkingsmateriaal. In de loods stond bovendien een geopende doos, waardoor de sloffen sigaretten duidelijk zichtbaar waren. De verklaring van de man dat hij dacht dat het om brandwerend materiaal zou gaan, vond de rechter daarom ‘ongeloofwaardig’. Bovendien waren er wapens en een grote hoeveelheid munitie aangetroffen zin zijn kledingkast.
De rechter legde vervolgens een celstraf van 34 maanden op.