Op zoek naar 3500 nieuwe pleegouders

23 okt 2018, 11:46 Nieuws
brothers 2107264 1920
LEUDAL - In Leudal zijn er momenteel dertig pleeggezinnen, landelijk zijn dat er in totaal 19.000. Pleegouders zijn van onschatbare waarde en blijven heel hard nodig. Voor de pleegkinderen van nu, maar ook die van de toekomst.
Van 31 oktober tot en met 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Doel van die jaarlijkse actieweek is deze keer om 3500 nieuwe pleegouders te werven.
Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland daarvoor dit jaar onder meer samen met sportverenigingen. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht ,
door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee, waaronder een aantal betaald-voetbalclubs.
Rode loper
In de Week van de Pleegzorg worden verder overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals een boekpresentatie, ‘gast-aan-tafel’ bij pleegouders voor lokale politici en beleidsmakers, een omdenk-show, kennisdelen door pleegouders voor professionals en gemeenten. In Leudal legt Rubicon pleegzorg de rode loper uit voor haar pleegouders en biedt hen tijdens een besloten bijeenkomst een een lunch aan in Leudal. Hierbij schuiven wel ook een aantal wethouders Jeugdzaken vanuit de gemeenten in het werkgebied van Rubicon aan.
Interactief
staat een tool die laat zien hoeveel pleeggezinnen er per gemeente zijn. Met een interactieve kaart kunnen partijen in de gemeenten het gesprek aangaan.