Oorzaak grote brand in Haelen blijft waarschijnlijk onduidelijk

24 sep 2023, 12:23 Nieuws
1500x500
HAELEN - Mede-eigenaar Jan Verhoeven heeft geen idee wat de brand in een berg metaalafval bij een recyclingbedrijf in Haelen heeft veroorzaakt. Pas na vijftien uur blussen was de brand, die in de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond, onder controle.
Het afval lag ver achter op het terrein, uit de buurt van bebouwing. Enkele bomen zijn wel door het vuur en de hitte aangetast, zo meldde de brandweer aan Dagblad De Limburger.
Onderzoek
Eén woning werd niettemin tijdelijk ontruimd, omdat die wel in de buurt van de rookpluim lag. Toen later in de nacht de wind draaide, verminderde de hoeveelheid rook. Op last van de brandweer was de N273 bij Haelen urenlang afgesloten. Ook het treinverkeer werd stilgelegd omdat een slang voor wateraanvoer over het spoor liep. De oorzaak van de brand wordt nu nader onderzocht. 'Vooral om meer over dit soort branden te leren' verklaarde een brandweerwoordvoerder. Maar hij achtte de kans klein dat de oorzaak nog kan worden achterhaald, vanwege de grote hoeveelheid bluswater die is gebruikt om het vuur te doven.