Ronduit Open: 'Onwil om enige actie te ondernemen tegen verkeersproblemen'

05 mrt 2016, 12:10 Nieuws
road sign 63983 1920
LEUDAL - Enige tijd geleden vroeg Ronduit Open aandacht voor de verkeersproblemen op de Driessenstraat in Neeritter. Ook op andere plaatsen in Leudal is er sprake van toenemende klachten over het verkeersgedrag, maar de reactie vanuit het college wordt door de aanstaande coalitiepartij als zwaar teleurstellend ervaren.
'Ik nam kennis van de reactie van wethouder Vogels op mijn brief over de verkeersproblemen op de Driessensstraat te Neeritter' schrijft raadslid Wagemans van Ronduit Open in een nieuwe brief aan het college. 'Ik vind deze reactie niet aanvaardbaar.'
Geen tijd
Wagemans noemt de reactie 'een houding van onwil om ook maar enige actie te ondernemen'. Maatregelen worden uit de weg gegaan, voor snelheidscontroles heeft de politie geen tijd en de BOA’s inzetten voor controles op parkeergedrag is blijkbaar niet aan de orde, constateert het raadslid. 'De enige actie die de gemeente onderneemt, is de burgers op te roepen elkaar te controleren.'
Geen belangstelling
De brief heeft als strekking dat een gemeente die zich zo opstelt in feite zijn eigen overbodigheid aangeeft, meent Wagemans. 'Waarom kosten maken en die bij burgers in rekening brengen, enkel om vervolgens burgers duidelijk te maken dat men niet aanspreekbaar wenst te zijn voor hun problemen? Het betreft notabene de naleving van door de gemeente vastgestelde regels. De brief getuigt verder van een houding waarin de gemeente c.q. de wethouder demonstreert geen enkele belangstelling te hebben voor handhaving van notabene door de gemeente zelf opgestelde regels. Wat hebben regels voor zin wanneer de gemeente weigerachtig is om ook maar enige actie te ondernemen met betrekking tot de handhaving ervan? Deze houding leidt tot toenemende ergernis van burgers' besluit Wagemans.
Geen controle
Het raadslid vraagtnogmaals -nu met des te meer nadruk- niet alleen de klachten vanuit Neeritter serieus te nemen. Ook de verkeerssituatie op de Berikstraat in Buggenum bijvoorbeeld, waar eveneens veelvuldig met veel te hoge snelheid wordt gereden en van enige controle geen sprake is, is hem een doorn in het oog. Wagemans wijst er op dat het ook daar de aangewezen weg is om met bewoners contact op te nemen, de problemen en mogelijke maatregelen te bespreken en vervolgens tot activiteiten en maatregelen te besluiten en die ook uit te voeren.