Onrust rondom Sint Ursula neemt toe

20 okt 2015, 10:05 Nieuws
img 8298
HORN - De onrust rondom de gebeurtenissen op Scholengemeenschap Sint Ursula neemt toe. Zowel school als ouderraad willen nog niet reageren in verband met het lopende politieonderzoek. Wel komen er nu steeds meer verhalen naar buiten. Een oud-docente en een voormalig lid van de ouderraad durven ineens te praten. Maar er waren blijkbaar ook eerder signalen.
Allereerst meldde zich gisteren bij recherchebureau Zuidema een voormalig docente, die jaren geleden zou zijn aangerand door haar collega. Het zou daarbij gaan om de leraar die zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan 'onacceptabele omgangsvormen met leerlingen'. De docente beraadt zich op dit moment nog over aangifte bij de politie, meldde John Vullers van het bureau.
In opspraak
De man in kwestie kwam al eerder in opspraak. Hij was vorig jaar onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie, nadat een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan. Het Openbaar Ministerie besloot de leraar echter niet te vervolgen. Daarop stapte de oud-leerlinge naar het recherchebureau. De bevindingen waren voor het schoolbestuur vorige week aanleiding de politie in te schakelen.
Bezorgde ouders
Oud-leerlingen en leden van de ouderraad trokken de afgelopen jaren al vaker aan de bel. Ze maakten zich zorgen over het gedrag van een aantal leraren op de school. Dat zei een oud-lid van de ouderraad in het SBS-programma Hart van Nederland . Ook ouders maakten zich al eerder zorgen. 'Maar er werd nooit iets gedaan' zei het voormalig lid van de ouderraad in een anoniem interview met het programma. 'Er waren bijvoorbeeld klachten over handtastelijkheid. Daar werd toen met het bestuur en de voorzitter van de ouderraad over gesproken, maar het mocht verder niet bekend worden.' De huidige ouder- en medezeggenschapsraad wacht nog op informatie van de schoolleiding. 'Het heeft nu geen zin daarop aan te dringen', verklaarde een ouderraadlid dat anoniem wil blijven tegenover 1Limburg. De schoolleiding liet wel aan L1 weten dat het politieonderzoek zich op dit moment op slechts één docent richt. In overleg met die leraar is besloten dat hij voorlopig niet voor de klas staat. In afwachting van het onderzoek blijft hij thuis. De school hoopt op die manier de rust enigszins bewaren.