Onenigheid over nieuwe afvaltarieven leidt tot dreigende miljoenenschade

16 dec 2021, 18:00 Nieuws
trash 3772859 1920
LEUDAL - Dinsdagavond was er tijdens de gemeenteraadsvergadering veel te doen over de nieuwe afvaltarieven en de vertraging die de levering van containers heeft opgelopen. Een kleine raadsmeerderheid, bestaande uit Ronduit Open, CDA, VVD, PAL en Leudal Sociaal verwierp uiteindelijk de plannen. En dat heeft grote gevolgen.
Twee weken voor het nieuwe systeem in zou gaan, staat alles opeens op losse schroeven. De dreigende schade zou volgens wethouder Piet Verlinden (Samen Verder) in de miljoenen lopen. Juist hij was er dinsdagavond wegens ziekte niet bij.
Drama
'Het is werkelijk een drama. Onvoorstelbaar' zei de wethouder gisteren al tegen Dagblad De Limburger. Raadsleden leken niet stil te staan bij het feit dat het tarief nu zo’n 200 euro blijft en de voorbereidingen voor het nieuwe systeem de prullenbak in kunnen. Ook komt de samenwerking met Roerdalen en Maasgouw onder druk te staan. 'Hier is totaal niet over nagedacht. En als dat wel zo is, is het nog erger' aldus Verlinden. Samen Verder zet het onderwerp nu opnieuw op de agenda voor komende dinsdag. Verlinden hoopt dat het besluit dan herzien wordt.

De gemeenteraadsvergadering van gisteren was er geen om trots op te zijn. Met het niet vaststellen van de verordening afvalstoffenheffing en septembercirculaire besloot een meerderheid van de raad niet te kiezen voor besturen maar voor chaos. Hopelijk wint het gezonde verstand!

Image
7
Reply