Meer vragen van Samen Verder over verkeersveiligheid Horn

21 jun 2015, 14:40 Nieuws
horn
HORN - Anita van Vlodrop (Samen Verder) heeft opnieuw vragen gesteld over onveilige verkeerssituaties in de kern Horn.
Al eerder vestigde het raadslid de aandacht op een gevaarlijke situatie door een bocht in de Rijksweg, nabij nummer 9. Het antwoord op haar vragen daarover noemt Van Vlodrop 'onbevredigend' voor de inwoners.
Versmalling
'Zij voelen zich onveilig', stelt Van Vlodrop. 'Wij willen u verzoeken met hen in overleg te gaan, zodat dit gevoel kan worden weggenomen.' Bovendien schetst het raadslid nog twee andere verkeerssituaties in Horn, met het verzoek aan de wethouder hier met een passende oplossing voor te komen. Allereerst is er de oversteek voor fietsers aan de Rijksweg, nabij huisnummer 41. Door de oversteek en de versmalling van de weg daar, ontstaan er gevaarlijke situaties. Auto’s uit de kern Horn kunnen mede door de versmalling slecht de oversteek passeren, als auto’s in tegenovergestelde richting doorrijden tot aan de oversteek. Het zou goed zijn hier meer plaats te creëren door middel van een kruis op de weg, suggereert Van Vlodrop.
bord horn
Slecht zicht
Verder noemt zij het probleem van het slechte zicht op het kruispunt Daalakkerstraat/Graaf van Egmontstraat/Schoolpad. Door het hekwerk rondom het pand Graaf van Egmontstraat 2, is het zicht op verkeer dat over de Daalakkerstraat komt zeer slecht wanneer men vanuit het van Horneplein richting Schoolpad rijdt. Men moet tot op de Daalakkerstraat rijden om te zien of er verkeer van rechts komt. Wellicht is dit op te lossen door het plaatsen van een spiegel, zodat het zicht verbeterd wordt, meent Van Vlodrop.
Zij vraagt om een reactie van de wethouder op korte termijn.