Linssen vraagt om toezeggingen over voormalige school Nunhem na te komen

25 okt 2017, 18:42 Nieuws
naamloos 13
NUNHEM - Tijdens een vergadering van de dorpsraad Nunhem, circa zes maanden geleden, heeft een ambtenaar van de gemeente Leudal volgens raadslid Leon Linssen (Samen Verder) toezeggingen gedaan over de voormalige basisschool Sint Servatius.
Linssen was zelf aanwezig bij de vergadering waar, toen de voormalige school ter sprake kwam, de ambtenaar zou hebben toegezegd iets te gaan doen aan de optische verloedering van het pand, vooral aan het hoge onkruid. Ook zei hij volgens het raadslid te denken aan anti-kraak bewoning, om vandalisme tegen te gaan.
Stilte
Er gebeurde echter verder niets meer en niemand heeft ooit nog iets vernomen over dergelijke plannen. Linssen vraagt zich nu dan ook af wat de huidige stand van zaken is en vooral, of het college van B&W de uitspraken van de ambtenaar onderschrijft. Indien dat het geval is, dan is de vervolgvraag natuurlijk wanneer er iets gaat gebeuren.
Eigen meningen
'Mocht het zo zijn dat het college de uitspraken niet onderschrijft, dan is het van belang om dit per omgaande te laten weten aan de dorpsraad', zo laat Linssen weten. 'Bovendien zou het in dat geval goed zijn om ambtenaren opdracht te geven enkel door het college goedgekeurde uitspraken te doen, en geen eigen meningen te verspreiden. Want burgers gaan er terecht vanuit dat er namens de gemeente wordt gesproken' aldus Linssen.