'Leudal betaalt steeds meer belasting'

29 mei 2015, 13:34 Nieuws
money 256312 1920
LEUDAL - De gemeente Leudal stijgt snel op de belastingranglijst van Limburgse gemeenten. Volgens oppositiepartij Ronduit Open is er voor de periode 2014-2018 sprake van meer dan 25 procent belastingverhoging.
Ronduit Open drong recentelijk bij het college aan op het teruggeven van geld aan de burgers, maar een meerderheid van de raad was daar tegen. Raadslid Linssen van Samen Verder herinnerde zich waarschijnlijk een klassieke scene uit de Nederlandse politiek, met destijds Hans Wiegel en Joop den Uyl in de hoofdrol, toen hij Ronduit Open vergeleek met Sinterklaas.
Sociale Structuur
Ronduit Open zou graag zien dat extra inkomsten worden gebruikt voor zaken die de gemeenschap dienen, zoals groenonderhoud, verenigingen, of de bibliotheken. Fractievoorzitter Backus: ‘De sociale structuur wordt afgebroken en zo betalen de burgers dubbel de rekening voor een falend beleid dat helaas door een raadsmeerderheid wordt goedgekeurd’.
Externe adviseurs
De partij vind het ook niet kunnen dat veel geld wordt uitgegeven aan externe adviseurs. Backus: ‘Er is zelfs al een persoonlijke communicatieadviseur aangesteld die collegeleden moet coachen bij gesprekken met de lokale pers en die collegeleden moet leren omgaan met lastige raadsleden. Kosten: meer dan 50.000 euro’.