Initiatief PAL en gemeente om verder te praten over duurzaam Leudal

27 jan 2018, 17:50 Nieuws
LEUDAL - Studiegroep Leudal organiseerde afgelopen najaar de tentoonstelling 'Duurzaamheid en energietransitie, meer dan alleen ambitie'. Onderdelen daarvan waren een tweetal lezingen en de klimaatfilm ‘Before the Flood’, die vier keer werd vertoond.
De laatste keer werd de film bekeken door huidige en toekomstige raadsleden, om ook hen te informeren over dit onderwerp.
Overweldigend
De belangstelling voor de lezingen en voor de film waren toch al overweldigend. Jan Hocks, voorzitter van de studiegroep: ‘Onze zaal is geschikt voor ongeveer vijftig mensen. We hebben elke keer extra stoelen moeten aanslepen en nóg was de zaal te klein’. In totaal hebben bijna vierhonderd mensen de tentoonstelling of één van de activiteiten bezocht.
Minder vlees
De politieke groepering Progressief Akkoord Leudal (PAL) vond het jammer dat er weinig gelegenheid was om verder te praten over wat iedereen zelf kan bijdragen aan Duurzaamheid en Energietransitie. In ‘Before the Flood’ worden een paar voorbeelden daarvan genoemd. Het advies om zo weinig mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken bijvoorbeeld. Maar ook om minder vlees te eten, minder producten te kopen waar palmolie in zit, de woning te isoleren en zo meer.
Bijeenkomst
De gemeente en Progressief Akkoord Leudal nodigen daarom iedereen uit die verder wil praten en van gedachten wil wisselen over duurzaamheid en energietransitie, en dan dus vooral over wat we zelf kunnen doen. Die bijeenkomst is op 7 februari en begint om 19.30 uur in het Gemeentehuis in Heythuysen. Gelet op het beperkte aantal plaatsen is aanmelding vooraf gewenst. Dat kan via het mailadres van Progressief Akkoord Leudal: [email protected].