Groen licht voor de atletiekbaan in Leudal

06 mrt 2015, 15:04 Nieuws
201535214114
HEYTHUYSEN - De gemeente heeft groen licht gegeven voor de opknapbeurt van de atletiekbaan van Atletiek Leudal in Heythuysen.
In de planning is duidelijk gekozen voor kwaliteit boven snelheid.
Uitdampen
Op 15 april worden de voorbereidingen getroffen, zoals het aanvoeren van het benodigde materiaal. Op maandag 20 april beginnen de werkzaamheden. De toplaag wordt weggehaald, de onderlaag wordt hersteld en er komen gaten om het water weg te laten lopen. Op woensdag 29 april wordt zoab (zeer open asfalt beton) aangebracht. Het ‘uitdampen’ hiervan duurt circa twee weken. Vervolgens wordt er een nieuwe toplaag aangebracht. Na het aanbrengen van de belijning wordt de baan gekeurd. Medio juni hoopt Atletiek Leudal een goedgekeurde en veilige baan te kunnen gebruiken.
Lawaai-optocht
Daarmee komt een einde aan een lang verhaal van sportleed. De baan is eigendom van de gemeente Leudal en wordt gehuurd door de atletiekvereniging. Sinds de aanleg zaten er bobbels in de kunststofbaan, waardoor sporters geblesseerd konden raken. In 2012 werd de baan zelfs officieel afgekeurd door de landelijke Atletiekunie. Via onder andere een lawaai-optocht vroege jonge sporters van de vereniging toen aandacht voor het probleem, dat nu dus eindelijk wordt opgelost.
(Bron: 3ML)