Gratis cursus 'Actief voor het waterschap' voor aspirant bestuursleden

09 apr 2018, 10:40 Nieuws
naamloos 1
ROERMOND - Wist je dat we in Limburg 1428 stuwen hebben? En dat we 515 regenwaterbuffers hebben in onze provincie? Of dat hier per jaar 150 miljoen m3 afvalwater gezuiverd wordt?
Naast het zorgen voor veilige dijken, droge voeten en schoon en voldoende water zijn ook dit zaken en taken waar Waterschap Limburg voor verantwoordelijk is.
Verkiezingen
Het Waterschap is daarom op zoek naar mensen die affiniteit hebben met deze materie, of dat graag willen krijgen. Dijkgraaf Patrick van der Broeck is in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen van 2019 op zoek naar nieuwe bestuursleden. Zij moeten erop toezien dat het waterschap haar taken op een goede manier uitvoert.
water4
Leefomgeving
Van der Broeck: 'Een functie in het Algemeen Bestuur van een waterschap is belangrijk werk dat er toe doet, mede omdat het van invloed is op onze eigen leefomgeving. Een goede invulling van deze publieke taak is iets waarvan niet alleen wij, maar hopelijk ook onze kinderen de vruchten kunnen plukken'. Het Waterschap Limburg biedt de inwoners daarom de kans een gratis cursus te volgen, waarbij ze leren wat het inhoudt om bestuurslid te zijn voor het waterschap.
Informatieavond
Het gaat om een vijfdelige cursus, op de maandagavonden in juni. Op 11 juli wordt afgesloten met een excursie en aansluitend met een vergadering van het Algemeen Bestuur. Tijdens de cursus leer je meer over de werking van het waterschap, het bestuur, de financiën, maar ook over hoe je bijvoorbeeld effectief vergadert. Je kunt je opgeven voor een informatieavond vooraf, op 16 april, voor iedereen die geïnteresseerd is in deze cursus. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom op het hoofdkantoor in Roermond.
Aanmelden voor deze voorlichtingsavond kan tot en met vrijdag 13 april via e-mail: [email protected] of via de button op de website www.waterschaplimburg.nl