'Gemeente moet plannenmakers Park Leudal-Oost meer duidelijkheid geven'

30 sep 2015, 11:03 Nieuws
john hans silvia edwin
LEUDAL - Inwoners worden te vrij gelaten in hun planmakerij rondom het burgerinitiatief Park Leudal-Oost en de gemeente moet zich uitspreken over de haalbaarheid. Dat vindt in ieder geval oppositiepartij Progressief Leudal, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.
Park Leudal Oost voorziet in een complete modernisering van sportpark 't Ligteveld in Neer, met onder meer een nieuw multifunctioneel gebouw.
Kaders
De verbouwing van het park, dat een bovenlokale functie moet krijgen, vraagt om een miljoeneninvestering. Er is een schetsontwerp en het college wil circa 55.000 euro uittrekken zodat het plan verder uitgewerkt kan worden. Die financiële ondersteuning van de gemeente wekt de verwachting dat het daadwerkelijk wordt gerealiseerd, vindt Progressief Leudal. Ron de Cock van die partij in de krant: 'Er is gesproken over een investering van zeven miljoen. Wordt het niet eens tijd dat we kaders stellen voor we een ontwikkeling starten die straks niet meer terug te draaien is?'
Ruimte
Punt van discussie is ook de verplaatsing van het gemeenschapshuis naar de nieuwe accommodatie aan de rand van Neer. Volgende de oppositiepartij kunnen beide niet naast elkaar bestaan en zou de gemeente onder meer op dat punt duidelijkheid moeten geven. Maar wethouder John van den Beuken (CDA) heeft daar andere opvattingen over. Hij zegt vandaag in het dagblad: 'Als we een burgerinitiatief serieus willen nemen, moeten we de mensen ook de ruimte geven om tot voorstellen te komen.' De coalitiepartijen staan hierbij achter hem.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…