Gemeente gaat de helft van de schoolbuskosten voor Buggenumse leerlingen betalen

26 apr 2023, 8:45 Nieuws
fulxzcwxsaapxx7
LEUDAL - De schoolbus die dagelijks voor veertig kinderen pendelt tussen Buggenum en Kelpen-Oler, wordt alsnog voor de helft betaald door de gemeente. Dat werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag beslist.
Die maatregel is eigenlijk niet volgens de regels die ooit door de politiek zelf zijn vastgelegd, maar alle fracties dienden een gezamenlijke motie in om het in dit speciale geval toch te doen. Het college zal die motie ook uitvoeren.
Terugwerkende kracht
De schoolbus wordt met terugwerkende kracht van 1 februari tot aan de zomervakantie door de gemeente Leudal voor de helft vergoed. Kosten: ruim 22.000 euro. De fracties wilden niet dat het bestuur van Akkoord!, van de school in Kelpen-Oler, het leerlingenvervoer zou bekostigen met geld dat eigenlijk bedoeld is voor lessen.
Oproep
Noodgrepen zijn noodzakelijk nu recentelijk bleek dat onderwijsminister Wiersma niet gaat ingrijpen in de crisis die is ontstaan rondom de Buggenumse basisschool. De politieke partijen van Leudal roepen schoolbestuur Spolt dringend op de Antoniusschool alsnog over te dragen aan Akkoord! De school in Buggenum staat al leeg sinds 13 maart.